تناسب سازهای دیجیتالی آب و فوم
تناسب سازهای دیجیتالی آب و فوم : در شماره گذشته تناسب سازهای مکانیکی آب و فوم موسوم به فوم دوز معرفی شدند، این تناسب سازها دارای مزایای فراوان نسبت به تناسب سازهایی مانند Bladder Tank بودند، از جمله امکان پر کردن مخزن فوم حین عملیات.
با گذشت زمان و نصب این نسل از تناسب سازها و همچنین پیشرفت های صورت گرفته در تکنولوژی های ساخت انها، در نهایت نسل چهارم طراحی و ساخته شد. اما کماکان این نوع تناسب سازها دارای ضعف هایی بودند، از جمله ایجاد افت فشار، تاثیر پذیری از عبور ناخالصی ها آب آتش نشانی، مقرون به صرفه نبودن در دبی های بالا، عدم امکان تغییر نسبت اختلاط…
برای رفع این مشکلات، تناسب سازهای دیجیتالی که مطابق با استاندارد NFPA11:2021 به آنها Dual Meter Flow Sensing Direct Injection Foam Proportioning System و Single Meter Flow Sensing Direct Injection Foam Proportioning System گفته می شود معرفی شدند. اساس کار این تناسب سازها بر اندازه گیری دبی آب و فوم و تنظیم میزان فوم تزریقی قرار دارد.
در این تناسب سازها، شرکت آتش بس پارس از یک پمپ فوم استفاده می کند که وظیفه مکش فوم از مخزن اتمسفریک و تولید فوم پر فشار را بر عهده دارد. در مرحله بعد دبی آب آتش نشانی و فوم اندازه گیری می شود، و با مکانیزم های معینی میزان تزریق فوم به خط آب آتش نشانی با دقت بالا تعیین می گردد.
المان های اصلی تناسب سازهای دیجیتالی
این نوع سیستم های تناسب ساز شرکت آتش بس پارس دارای مزایای زیر می باشند:
۱. بدون افت فشار
۲. امکان عملیات در بازه گسترده ای از جریان های آب آتش نشانی
۳. بدون تاثیر پذیری از ناخالصی های آب آتش نشانی
۴. امکان تغییر نسبت اختلاط آب و فوم در کسری از ثانیه
۵. امکان کار در دبی های بالا (تا ۸۰ هزار لیتر در دقیقه تولید ترکیب آب و فوم)
۶. امکان ثبت اطلاعات عملیات برای گزارش های پس از آن
۷. ارائه اطلاعات تکمیلی مانند دبی لحظه ای آب آتش نشانی، فشار آب نشانی، میزان آب باقی مانده، مدت زمان باقی مانده تا اتمام آب، درصد لحظه ای اختلاط آب و فوم، فشار پمپ فوم، میزان فوم باقی مانده و مدت زمان باقی مانده تا اتمام فوم
تناسب ساز موبایل دیجیتالی Salamandre با ظرفیت ۵۰۰ تا ۱۲۰۰۰ لیتر در دقیقه
این تکنولوژی علاوه بر موارد ذکر شده در ارتقاء تناسب سازهای جوار پمپی خودرو ها و همچنین خودروهای آتش نشانی با پمپ فوم و شیر بالانسر مورد استفاده قرار می گیرند.
در زمانی که خودرو دارای تناسب ساز جوار پمپی و شیر تنظیم دستی می باشد، عموما بدست آوردن نسبت صحیح اختلاط آب و فوم مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی امکان پذیر نخواهد بود، و با توجه به الزام این استانداردها به آزمون های سالیانه نسبت اختلاط، استفاده از این روش در بیشتر کشورهای پیشرفته منسوخ شده است.
برای تصحیح این نوع تناسب ساز، شرکت آتش بس پارس از سیستم پاشگر دیجیتالی برای کنترل دقیق میزان اختلاط آب و فوم استفاده می کند. در این سیستم یک فلومتر در خط آب و یک فلومتر در خط مکش تعبیه شده و یک شیر برقی که توسط PLC کنترل می شود. این پردازشگر پس دریافت اطلاعات فلومترها، میزان باز بودن شیر برقی را کنترل می کند تا به میزان تعیین شده برساند. این پروسه در زمانی بسیار کوتاه صورت می پذیرد.
سیستم دیجیتالی Furcifer برای تصحیح تناسب سازهای جوار پمپی
در مورد خودروهای دارای پمپ فوم و شیر بالانسر و یا سیستم های تناسب ساز ثابت از نوع Pressure Proportioner with Foam Pump نیز مانند سیستم قبلی این اصلاح با استفاده از دو فلومتر و یک شیر برقی به همراه یک کنترلر صورت می پذیرد و دیگر نیازی به استفاده از شیرهای دستی بالانسر نمی باشد.
سیستم دیجیتالی Hydromante جهت تصحیح تناسب سازهای پمپ فوم با بالانسر